Çayeli Portal
Eylül 03, 2010, 05:18:37 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Şifre problemlerinizde "Şifremi Unuttum" seçeneği ile şifrenizi yeniden oluşturabilirsiniz.

Çayeli Derneği Yönetim Kurulu kararı gereği sitemize yaptığınız üyelik başvurularında "Kullanıcı Adı"nın ad ve soyadınız olması gerekmektedir. Ad-soyad olmayan başvurularınız kabul edilememektedir.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: AB Proje Grubu  (Okunma Sayısı 2527 defa)
ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 16, 2009, 07:48:05 ÖS »

Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” (CFCU/TR08H1.01-01) Teklif Çağrısı yayımlanmıştır.

“Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı”, gençlerin işgücü piyasasıyla bütünleşmesini desteklerken girişimcilik ve istihdam edilebilirliklerini artırmak için etkin aktif işgücü piyasası önlemleri sunmayı amaçlamaktadır.

Proje çağrısı; zaman ve içerik olarak proje grubumuzla hedeflediğimiz çalışmaya çok uygun. Konuyla ilgili değerlendirmeyi Şairler Deresi Derneği Başkanı Reşat Sarı ile yapıp en kısa zamanda proje çalışmamıza başlayıp eylül ayına yetiştirmeyi planlıyoruz.

Ayrıntılar için:
http://www.mfib.gov.tr/news.php?action=show&id=590&lng=tr adresinden başvuru rehberini okuyabilirsiniz.

Duyurularımıza takip etmeniz dileğiyle...
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2010, 02:52:30 ÖS Gönderen: ilknurcolak » Kayıtlı

İnsanlığa faydası olan her işte gönüllü
ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2009, 07:41:16 ÖS »

Ön duyurusu yapılan Bölgesel ve Sektörel Teşvik Sisteminde, bölgesel ve sektörel temelde desteklenecek yatırım konuları NUTS-II bölgesi esas alınarak belirlenmiştir. NUTS II seviyesindeki 26 alt bölge, Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi (SEGE) yoluyla gruplandırılarak teşvikler açısından 4 bölge oluşturulmuştur.
Bu çalışmanın konusunu oluşturan 12 NUTS II bölgesinde yer alan iller 3. ve 4. derece gelişmiş NUTS II bölgeleri arasında bulunmaktadır. Aşağıda, çalışmada yer alan 43 NUTS II ili, ön duyuruda belirtilen bölgelere göre sıralanmıştır.
III. Bölge:
Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kayseri, Sivas, Yozgat, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya.
IV. Bölge:
Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Muş, Bitlis, Hakkari.
Söz konusu duyuruda, 3. ve 4. Bölgeleri oluşturan doğu ve güneydoğu bölgelerinde tarıma dayalı imalat sanayi, konfeksiyon, deri, plastik, kauçuk, metal eşya gibi emek yoğun sektörlerin yanında turizm, sağlık ve eğitim yatırımlarının teşvik edileceği belirtilmiştir. Söz konusu sektör ve alanlar için gerekli bilgi ve beceri düzeyine sahip işgücünün “Genç İstihdamının Desteklenmesi” hibe programında öncelikli olarak göz önünde bulundurulması tavsiye edilmektedir.

Hibe programı kapsamında proje yapmaya uygun olan 43 ilde, İŞKUR tarafından 2008 yılında 1 ve daha fazla işçi çalıştıran işletmelerde yapılan analizler sonucunda belirlenmiş olan açık işler, temininde güçlük çekilen meslekler ve 12 ay sonra istihdam artışı beklenen meslekler;
Rize
Mesleklere Göre Açık İşler
Ambalajcı (Elle)
Büro Memuru (Genel)
Kapıcı-Kaloriferci
Giyim ve Giyim Aksesuarları Satış Elemanı
Ağaç İşleyen Tezgah Ayarcı Operatörü (Genel)

Temininde Güçlük Çekilen Meslekler
Ağaç İşleyen Tezgah Ayarcı Operatörü (Genel)
Büro Memuru (Genel)
Ağaç Biçme Makinesi Operatörü (Hızarcı)
Giyim ve Giyim Aksesuarları Satış Elemanı

12 Ay Sonra İstihdam Artışı Beklenen Meslekler
Diğer Koruyucu Güvenlik Elemanları
Garson (Servis Elemanı)
Diğer Hafriyat Makineleri ve İlgili Teçhizat Operatörleri
İngilizce Öğretmeni

ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2009, 07:50:21 ÖS »

Meslekler konusunda önerilerinizi bekliyoruz. Özellikle genç kızlarımıza yönelik meslekler neler olabilir?

ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2009, 07:41:40 ÖS »

Projenin rehberinden faydalanarak toplantıya gelecek arkadaşlar için tanıtım sunumu hazırlayabilecek bir genç arkadaşımız var mı aramızda? Gerekli olması durumda kendisini destekleyeceğiz... Var mı bir gönüllü arkadaşımız?
Sunumun hazırlanmasının ardından Temmuz ayında ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bu arada herkesten proje önerilerini bekliyoruz. Tanıtım sunumunun ardından proje önerileri gelişecektir.
Sevgiler...

ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 26, 2009, 09:40:00 ÖS »

Arkadaşlar, projeyi yetiştirebilmemiz için çalışmalara yakın zaman içinde başlamamız gerekiyor. Cuma akşamları genel anlamda projenin tanıtımı için bir sunum yapabiliriz. Proje eğitimi için daha uzun süre uygulamalı çalışma yapmamız daha faydalı olacaktır. Çalışan arkadaşları düşündüğümüzde nerdeyse sadece pazar günümüz var. Hafta içi bir akşam konuyla ilgili teorik bilgi verildikten sonra pazar günü proje hazırlama konusunda genel uygulama yapmamız gerekiyor. Gruba katılacakları ve günleri en kısa sürede netleştirmemiz gerekir. Arkadaşlarınız içinden çalışmaya katılmak isteyenlerle iletişim grubu son durumu 3 Temmuz akşamı konuşmaya ne dersiniz. Eğitim programını da oluşturmuş oluruz. Ardından Çayeli'nden ortak çalışacağımız kurumlarla bağlantılarımızı yaptıktan sonra bu duyuruyla ilgili projelerimizi uygulamaya geçirebiliriz.
Dernek içinde çalışma yapabilmemiz için uygun ortamı ve eğitim materyallerini de hazırlamamız gerekecek. Sizlerden de öneriler bekliyorum...

ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2009, 09:06:23 ÖÖ »

AB'nin "Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" nın tanıtım sunumunu kendisi de Bahçeşehir Üniversitesi AB bölümü öğrencisi olan proje grubumuzdan İlker Girit yapacaktır. Genç arkdaşlarımız gençler için yapılacak projeye bu şekilde başlamış olacaklar. Proje konusunda yapılacak eğitimlerin ardından oluşturulan proje fikirlerine göre gruplara ayrılıp projeleri yazacağız. Kalemi kuvvetli arkadaşlar yazım aşamasında fikirleri kağıda geçirecekler. Çayelindeki meslek okulları, üniversite, odalar, kamu kurumlarıyla da bağlantılar kurup paydaş analizi yapacağız.
Çok keyifli geçeceğini umduğum çalışma için şimdiden herkese başarılar diliyorum.
İlker sunum için şimdiden teşekkürler. Seni dinlemek büyük keyif olacak.
Sunum için 3 Temmuz cuma akşamı uygun mudur herkese? Bu arada dernekle görüşüp sunum için boş salon olup olmadığını öğreneceğim. Bu duruma göre İlker Çayeli'ne gitmeden uygun tarih ayarlamaya çalışacağız...

nurettintopal
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2009, 12:02:01 ÖÖ »

3 Temmuz Cuma günü benim için uygundur, diğer arkadaşlar için de uygunsa bu tarihte yapabiliriz...
birol_kisir
Moderator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2009, 08:19:16 ÖÖ »

BENDE KATILIRIM 3 TENBUZ BENIM ICINDE UYGUNDUR GENÇLERLE OLMAK BANA BUYUK KEYIF VERIYOR,

AŞİKLAR Derneği Yönetim Kurulu Üyesi,,memleket sevdalısı
ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2009, 05:24:51 ÖS »

Arkadaşlar 3 Temmuz Cuma akşamı Çaydef Kültür Merkezi etkinlik için müsaitmiş. Duyurulara başlayabiliriz... Katılabilecek arkadaşlara bizzat söyleyebilirsek daha etkili olabilir..

gokhankasarci
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #9 : Haziran 29, 2009, 11:16:59 ÖS »

Cuma günü bir aksilik olmazsa bizlerde ordayız..
İlker ile pazar günü dernekte güzel bir projenin temellerini attık...taşları yerine oturduk.umarız Çayeli için güzel bir adım olur..
Bizler üreten her düşünceye destek olabilmek için elimizden geleni yapmalıyız... hiç bir düşünce sözde kalmamalı değerlendirmeli.. bu gibi toplantılar gelecekteki adımlar için çok önemli düşüncesindeyim..
nuraycolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2009, 08:40:14 ÖÖ »

Bende orada olacağım...
ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2009, 12:46:54 ÖS »

Proje grubumuzun ilk çalışması olacak gençlere yönelik projeleri konuşmak, çalışma programı hazırlamak, proje fikri geliştirmek üzere 03.07.2009 Cuma saat 20:00 da Çayeli Kültür Merkezinde toplanıyoruz.

Hayatımızda sorunlar varsa, çözmek için de projeler vardır… Çözüme gidecek yolda proje fikri geliştirme, proje hazırlama, uygulama ve organizasyonlar hazırlama yolunda çalışmalar yapmak üzere proje grubumuzu oluşturuyoruz. Proje grubumuza her yaştan, her kesimden istekliler katılabilir. Zamanla farklı konularda projeler hazırlayıp, hayata geçireceğiz.

Grubumuzun ilk konusu gençlik projeleri… Gençlerin işsizliğine çözüm bulma yolunda yapacağımız çalışmaların ilkini Merkezi Finans ve İhale Kurumu’unun İşkurla ortaklaşa duyurduğu AB proje çağrısı olan “Gençlerin İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” na proje hazırlayarak yapacağız.

03.07.2009 Cuma akşamı gerçekleştireceğimiz etkinlik şu bölümlerden oluşacaktır.

“Gençlerin İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” sunumu.

Hazırlayan ve sunan: İlker Girit

Konuyla ilgili soru cevap: İlker Girit, İlknur Çolak, Reşat Sarı

Proje eğitim faaliyet programının, proje gruplarının oluşturulması: İlknur Çolak, Reşat Sarı

Konuyla ilgili geliştirilebilecek projeler üzerine konuşmalar.

İstek ve öneriler…

Toplantının değerlendirilmesi…

Gençlerimize yeni ufuklar açacağına inandığımız etkinliğimize çalışmalara katılmak veya ön bilgi alıp, desteklemek üzere katılmanızı ve duyurmanızı önemle rica ederiz…
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2009, 02:21:31 ÖS Gönderen: ilknurcolak » Kayıtlı

ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 17, 2009, 04:59:22 ÖS »

Projemizi yazmaya başladık, önerisi olanlar varsa bekliyoruz...

ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 18, 2009, 03:21:19 ÖS »

Bilindiği gibi "Genç İstihdamını Destekleme Hibe Projesi" kapsamında kaynakçılık projesi hazırlamaya başlamıştık. Proje çalışmalarımız devam etmektedir. Projeyle ilgili olarak Çayeli'nde bir takım görüşmeler de yaptık. Eylül ayında teslim edilmesi gereken projeyle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere 20.08.2009 Perşembe akşamı saat 20:00 da Çaydef Merkezinde toplantı yapılacaktır. Toplantıya katılmak isteyenleri merkezimize bekliyoruz..

ilknurcolak
Administrator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ağustos 20, 2009, 02:09:00 ÖS »

Çaydef proje grubu olarak Çayeli’nde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projelerle ilgili olarak eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yaptık.
Bu kapsamda  Barbaros Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Aydın Kuş, Ziraat Odası Danışmanı Ali Küçükislamoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve AB Proje uzmanlarıyla bilgi alışverişinde bulunduk. Çayeli için hazırlanacak projelerde ortaklıklar yapmak, bilgi paylaşımında bulunmak görüşmelerimizin diğer konularındandı. Çayeli’nin mevcut durumuyla ilgili yapılan yorumlarda gençlere ve işsizliğe çözüm olacak projeler konusunun önemi vurgulandı.
   Hazırlayacağımız projelerle ilgili olarak Çayeli’nde bulunan kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle görüşmelerimiz devam edecektir.

Ayrıntılı bilgiler toplantıda...

Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.148 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu